Kriolipoliza

Kriolipoliza je savremena i efikasna metoda kojom se eliminišu masne naslage i tvrdokorni celulit potpuno neinvazivno, bezbolno i bezbedno, nije metod mršavljenja nego tehnika remodelovanja tela.Tretman je odobren od strane FDA.

Kriolipolizom se na masno tkivo deluje niskim temperaturama, dolazi  do uništavanja masnih ćelija tako što kristališu i resorbuju se. Proces eliminacije masnih ćelija se odvija postepeno putem normalnih metaboličkih procesa, kao i svaka druga masnoća uneta u organizam hranom. Na tretiranu regiju se nanese specijalni provodni gel, zatim se pomoću aparata hladi masno tkivo do temperature od +5 C, uz stalnu kontrolu laserskim termometrom i laganu masažu. Dolazi do smanjenja obima tretirane regije i do 3 cm, a konačan rezultat je vidljiv za oko četiri nedelje. Efektivno prodiranje hladnoće je do 7 mm ispod kože, stoga ovaj tretman nije pogodan za izrazito gojazne osobe jer opšta gojaznost nije indikacija za lipolizu, vec lokalizovane masne naslage u tzv. problematičnim zonama kao sto su stomak, nadlaktice, predeo pojasa i bokovi.

  • kriop

     

  • U našoj poliklinici tretman kriolipolize izvodi isključivo posebno obučeno medicinsko osoblje, pod nadzorom i uz odobrenje lekara. Ukoliko je cilj pacijenta progresivno smanjenje masnih naslaga, bez ponovnog formiranja, savetujemo konsultaciju lekara specijaliste endokrinologa ili nutricioniste koji dijetetskim smernicama može pomoći redukovanje telesne mase.

    Autor: Slobodanka Ćećez, strukovna medicinska sestra,
    Poliklinika PARK MEDICA