Fizikalna terapija

Fizikalna terapija ima značajnu ulogu u lečenju i osposobljavanju pacijenata sa težim i lakšim povredama koje su posledica fizičke traume, u periodu postoperativnog oporavka, nakon dužeg mirovanja, kod stanja koja nastaju kao posledica moždanog udara, kod poremećaja motornog razvoja kod dece kao i degenerativne promene uslovljene prirodnim putem starenja.

Fizikalna terapija ima veoma važnu ulogu u preventivnom delovanju, a sastavni je deo trenažnog i takmičarskog procesa u sportu.

 • FIZIKALNA TERAPIJA sadrži sledeće terapije:

  elektroterapija predstavlja primenu električne energije u cilju postizanja terapijskog efekta. Svoju primenu u medicini elektroterapija je pronašla otkrićem pozitivnog efekta na strukture mišićnog i nervnog sistema.Elektoterapijom se postiže toplotni efekat koji utiče na proširenje krvnih sudova i poboljšanje cirkulacije, analgetski efekat stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola, povećanje mišićne mase, stimulacija oštećenih nervnih vlakana i antiedematozni efekat.

  TCARE aparat služi za elektroterapiju, najnovije generacije u fizikalnoj medicini.

 • neck-and-shoulder-pain1

Predstavlja jedinstveni ćelijski regenerator, koristeći naizmeničnu struju. Za razliku od svih ostalih elektroprocedura u fizikalnoj medicini. Koristi se takođe i u medicinske i dermatološko-kozmetičke svrhe.

Deluje na nivou međućelijskog matriksa i akcionog potencijala ćelijske membrane.

Terapijsko dejstvo je višestruko :

 1. Reparatorno
 2. Antiedematozno
 3. Antiinflamatorno
 4. Analgetsko
 5. Vazodilatatorno
 6. Biostimulativno
 7. Tercijalno termogeno

Poznat je u svetu od 2003. godine, a ozbiljno se počinje od 2008. dok je najnoviji aparat modifikovan i prilagođen za elektroforezu 2012.

Izvanredne uspehe pokazuje u lečenju i rekuperaciji sportskih trauma i repetitovanih napora.

U svetu je poznato da su se TCARE-om lečili Nadal,Kalderon, atletska i košarkaška  reprezentacija Španije,Francuske i zvanično FIFA učesnici fudbalskog prvenstva sveta 2012 u Južnoj Africi.

Takođe su njime lečeni i naši reprezentativci odbojkašice,odbojkaši,košarkaši, atletičari i dr.

TENS ili transkutana elektro-nervna stimulacija se zasniva na elektroanalgeziji, stimulacijom nervnih vlakana za prenos bola. Primenjuje se kod svih ortopedskih, reumatoloških I neuroloških stanja.

LASER se koristi u cilju smanjenja bola, zapaljenskih procesa, regeneracije i reparacije tkiva.

ULTRAZVUK zbog svog dvostrukog delovanja, mehaničkog i toplotnog, predstavlja veoma efikasno sredstvo u terapiji brojnih patologija nervnog i koštano-mišićnog sistema. Poboljšava mikrocirkulaciju, relaksaciju tkiva i ubrzava metabolizam. Koristi se kod:

 • Hroničnih degenerativnih bolesti
 • Burzitisa, tendinitisa, kapsulitisa, epikondilitisa
 • Povreda ligamenata

Cene na upit